top of page

Daisy

DROPS Merino Extra Fine je mekano predivo ispredeno od četiri zajedno upletenih niti merino vune životinja koje slobodno pasu u Južnoj Americi. Predivo nije superwash tretirano niti izloženo ikakvom kemijskom tretmanu prije bojenja. Na taj način se ističu prirodne kvalitete vune omogućavajući bolju prozračnost niti i veću stabilnost oblika i kvalitetu teksture,

Sastav: 100% vuna
Debljina niti: grupa B
50 g = 110 m
Preporučena debljina igala: 4 mm
Napetost pletiva: 10 x 10 cm = 21 oč. x 28 r

Prati ručno na najviše 30°C

Ne upotrebljavajte omekšivač. Sušite u vodoravnom položaju.
 

drops-daisy_22-23-20.jpg

Ispredeno je od četiri niti što daje predivu dodatnu elastičnost, pletenje sa DROPS Daisy daje dobro definirane očice tako da je pogodno za reljefne uzorke. Odlična je zamjena za DROPS Karisma, Lima, Cotton Merino i Merino extra fine prediva (grupa B)

Zbog posebne konstrukcije iznimno je važno ispravno postupati s pletenim predmetom: obratite pažnju na ispravnu napetost pletiva i radije pletite čvrsto nego labavo. Nemojte prati na previsokoj temperaturi, nikad ne ostavljajte da se namače i sušite u vodoravnom položaju.

DROPS Merino Extra Fine postoji u jednobojnim i meliranim nijansama - melirane nijanse se proizvode tako da se boje zajedno češljaju prije predenja, što stvara melirani efekt.
 

 

Zemlja proizvodnje: Peru. Vuna podrijetlom iz Južne Amerike.


Oeko-Tex® certifikat 23.HPE.36986, standrd 100, klasa II instituta Hohenstein što znači da je testirano na štetne sastojke i pogodno je za izlaganje koži preko veće površine (bluze, košulje, madraci...)

​​

bottom of page